Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (σε Μέση & Ισχία) με την Μέθοδο DEXA, με Εκτίμηση Αποτελεσμάτων από Γιατρό, με την Εγγύηση Κορυφαίων Ιατρικών Κέντρων.

Η προσφορά περιλαμβάνει:


  20€ από 25€ για μία Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA)

στην Μέση

ή

στα Ισχία (& στα 2 Ισχία)

- Εκτίμηση Αποτελεσμάτων από Γιατρό


  32€ από 40€ για μία Ολοκληρωμένη Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA)

στην Μέση

και

στα Ισχία (& στα 2 Ισχία)

- Εκτίμηση Αποτελεσμάτων από Γιατρό

Περιγραφή:


Η Μέτρηση της Οστικής Πυκνότητας (ΜΟΠ) είναι μια μη επεμβατική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να μετρήσει τη μάζα των οστών.

Η οστική μάζα, με απλά λόγια, είναι το βάρος του σκελετού, συνολικά ή σε συγκεκριμένες περιοχές.

Είναι σημαντικό να μετρηθεί η οστική μάζα στην σπονδυλική στήλη, το ισχίο και τα χέρια, επειδή αυτές είναι οι περιοχές που πιθανότατα θα υποστούν κάταγμα όταν η οστική μάζα είναι χαμηλή.

Το ποσό του οστού που έχει κάποιος στον σκελετό του καθορίζει πόσο ισχυρός αυτός είναι και πόσο τραύμα ή βία μπορεί να αντέξει πριν υποστεί κάταγμα.

Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας μπορούν να είναι χρήσιμες σε άτομα με ή χωρίς ατελή οστεογένεση (osteogenesis imperfecta, OI) για να εκτιμηθεί ο κίνδυνος κατάγματος και να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα της θεραπευτικής αγωγής.

Η συνηθέστερα χρησιμοποιημένη μέθοδος για τη μέτρηση της οστικής μάζας ονομάζεται Dual Energy X-Ray Absorptiometry ή DEXA.

Για να μετρήσει κανείς την οστική μάζα με ένα μηχάνημα DEXA, το άτομο ξαπλώνει σε ένα οριζόντιο τραπέζι και παραμένει ακίνητο ενώ ο "βραχίονας" του μηχανήματος περνά πάνω από ολόκληρο το σώμα ή πάνω από τις επιλεγμένες περιοχές.

Ενώ εκτελείται η μέτρηση, μια χαμηλής δόσης δέσμη ακτίνων X, που εκπέμπεται από κάτω από το τραπέζι, ακτινοβολεί την περιοχή που μετριέται.

Αυτές οι ακτίνες X ανιχνεύονται από μια συσκευή στο βραχίονα του μηχανήματος.

Το μηχάνημα μετατρέπει τις πληροφορίες που λαμβάνονται από τον ανιχνευτή σε μια εικόνα του σκελετού και αναλύει την ποσότητα οστού που περιέχει ο σκελετός.

Τα αποτελέσματα αναφέρονται συνήθως ως BMD (bone mineral density) και είναι το ποσό του οστού ανά μονάδα σκελετικής περιοχής.

Η χρησιμότητα μιας εξέτασης οστικής πυκνότητας μπορεί να είναι πολλαπλή.

Συγκεκριμένα ένα από τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά της σκελετικής ατέλειας κατά την ατελή οστεογένεση (Οστεοπόρωση) είναι η χαμηλή οστική πυκνότητα, μια σημαντική αιτία για την υπερβολική ευθραυστότητα του σκελετού και τα κατάγματα σε αυτήν την διαταραχή.

Η μέτρηση της πυκνότητας μπορεί να είναι χρήσιμη στην αξιολόγηση της σκελετικής ανάπτυξης στα Παιδιά με ατελή οστεογένεση και τον καθορισμό της πιθανότητας εμφάνισης καταγμάτων.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για να αξιολογηθούν τα πιθανά επιβλαβή αποτελέσματα των τραυματισμών, των ασθενειών ή/και των φαρμάκων στους ασθενείς με ατελή οστεογένεση.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους γιατρούς να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των θεραπευτικών αγωγών με σκοπό την ενίσχυση της οστικής μάζας ή να αποτρέψουν την απώλεια οστού.

Όροι χρήσης κουπονιού


  Το κάθε κουπόνι ισχύει για ένα Άτομο.

  Ο κάθε αγοραστής μπορεί να αγοράσει απεριόριστα κουπόνια.

  Απαραίτητη η επίδειξη του κουπονιού κατά την επίσκεψη σας στο Ιατρικό κέντρο για την υλοποίηση της προσφοράς.  Απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού από τους αγοραστές της προσφοράς, τουλάχιστον δύο ημέρες προ της επιθυμητής ημέρας και ώρας επίσκεψης στον χώρο υλοποίησης της προσφοράς.

Περίοδος Υλοποίησης


Το παρόν κουπόνι ισχύει για υλοποίηση εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία αγοράς του.

Αγορές: 75

Η προσφορά λήγει σε:

15:29:38

Μία Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA) στην Μέση ή στα Ισχία (& στα 2 Ισχία) & Εκτίμηση Αποτελεσμάτων από Γιατρό

25€
20€
έκπτωση 20%

Μία Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA) στην Μέση και στα Ισχία (& στα 2 Ισχία) & Εκτίμηση Αποτελεσμάτων από Γιατρό

40€
32€
έκπτωση 20%

Δείτε επίσης...