Έλεγχος Ουροποιητικού Συστήματος Ανδρών, με Υπέρηχο Προστάτη, Υπέρηχο Νεφρών, Υπέρηχο Ουροδόχου Κύστεως & Εκτίμηση των Αποτελεσμάτων από Γιατρό, με την Εγγύηση Κορυφαίων Ιατρικών Κέντρων.

Η προσφορά περιλαμβάνει:


   25€ από 60€ για έναν Έλεγχο Ουροποιητικού Συστήματος Ανδρών, για να εντοπίσετε και να προλάβετε τυχόν Λοιμώξεις και Ανωμαλίες του Ουρογεννητικού σας Συστήματος, χωρίς έκθεση σε ακτινοβολία, με:

- Υπέρηχο Προστάτη

- Υπέρηχο Νεφρών

- Υπέρηχο Ουροδόχου Κύστεως

- Εκτίμηση αποτελεσμάτων από Γιατρό


   Το ουρογεννητικό σύστημα αποτελεί μία από τις συχνότερες εντοπίσεις λοίμωξης, δηλαδή μικροβιακής προσβολής, του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι λοιμώξεις του ουρογεννητικού συστήματος είναι η πρώτη σε συχνότητα εμφάνισης ουρολογική πάθηση.

Στον άνδρα το ουροποιητικό σύστημα, δηλαδή τα όργανα παραγωγής και μεταφοράς των ούρων και το γεννητικό σύστημα που περιλαμβάνει τα όργανα παραγωγής υποστήριξης και μεταφοράς του σπέρματος καταλήγουν και χρησιμοποιούν από κοινού την ουρήθρα.

Η ανατομική αυτή ιδιαιτερότητα επιβάλλει τη θεώρηση των δυο αυτών συστημάτων ως ένα, το ουρογεννητικό και των λοιμώξεων τους ως ενιαίας παθολογικής οντότητας.

Έτσι, ένας μικροοργανισμός που προσβάλλει για παράδειγμα τον προστάτη μπορεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, να επεκταθεί σε ολόκληρο τον ουρογεννητικό σωλήνα, τόσο προς τους όρχεις και τις επιδυδιμίδες, όσο και προς την ουροδόχο κύστη και τους νεφρούς.

Γι' αυτό τον λόγο ένας ολοκληρωμένος έλεγχος του ουρογεννητικού συστήματος των ανδρών επιβάλει τον έλεγχος όλων των οργάνων που σχετίζονται με αυτό.

Τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν σε ουρολοιμώξεις στον άνδρα είναι διάφορα.

Ο συνηθέστερος τρόπος προσβολής είναι η επαφή με περιβάλλοντα όπου ευδοκιμούν επιβλαβής μικροοργανισμοί (συνήθως αυτοί είναι κοινόχρηστοι χώροι π.χ. WC, αποδυτήρια, παραλίες, πισίνες κ.α.) και γίνεται με την λεγόμενη ανιούσα οδό.

Περιλαμβάνει δυο διαδικασίες, την άνοδο των μικροβιακών παραγόντων από την περιουρηθρική περιοχή διαμέσου της ουρήθρας στην ουροδόχο κύστη (λοίμωξη κατώτερου ουροποιητικού) και την άνοδο των μικροβίων από την κύστη μέσω των ουρητήρων στους νεφρούς (λοίμωξη ανώτερου ουροποιητικού).

Τα μικρόβια εντερικής προέλευσης, λ.χ. escheri chia coli ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τη μόλυνση με αυτή την οδό.

Ο άνδρας μπορεί να έρθει σε επαφή με τέτοιου τύπου μικροοργανισμούς μέσω του πρωκτικού έρωτα, ακόμα και μέσω ενός μη επαρκώς καθαρού εσώρουχου.

Σπανιότερα, η ουρολοίμωξη μπορεί να προκληθεί αιματογενώς ή λεμφογενώς, δηλαδή οι μικροοργανισμοί έχουν προσβάλλει άλλη εστία στον οργανισμό και απελευθερώνονται στο ουροποιητικό σύστημα, στον έναν ή και στους δύο νεφρούς, μέσω της αιματικής ή λεμφικής κυκλοφορίας.

Πρέπει να τονιστεί ότι σε πιο νέους και σεξουαλικά ενεργείς άνδρες συνήθης αιτία μικροβιακής προσβολής του ουροποιογεννητικού συστήματος μπορεί να αποτελούν άτυποι μικροοργανισμοί, όπως τα χλαμύδια και το ουρεόπλασμα που μεταφέρονται με τη σεξουαλική επαφή, ενώ σε μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς ουρολογικές παθήσεις που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των ούρων και ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων, όπως λ.χ. η υπερπλασία του προστάτη, στενώματα ουρήθρας, λιθιασική νόσος, είναι πιθανό να κρύβονται πίσω από τις ουρολοιμώξεις.

Η ύπαρξη απόφραξης σε οποιοδήποτε σημείο του ουροποιητικού, προκαλώντας την ατελή κένωση του και τη δημιουργία υπολείμματος ούρων, αποτελεί έναν ακόμα κύριο προδιαθεσικό παράγοντα υπέρμετρης ανάπτυξης μικροοργανισμών και πρόκλησης ουρολοιμώξεων στους άνδρες. Έτσι ο ανατομικός παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο στην προδιάθεση εμφάνισης ουρολοιμώξεων.

Ειδικότερα ο υπερτροφικός προστάτης, εκτός των διαταραχών της ούρησης και του υπολείμματος ούρων που μπορεί να συνεπάγεται, μπορεί στις κρύπτες του να φιλοξενεί μικρόβια τα οποία για φαρμακοκινητικούς λόγους δεν επηρεάζονται από τη δράση των αντιβιοτικών και περιστασιακά εισέρχονται στην κύστη που προκαλούν υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις.

Η υπερτροφία προστάτη είναι εξάλλου η συνηθέστερη υποκείμενη αιτία υποτροπιάζουσων ουρολοιμώξεων στους άνδρες άνω των 60 ετών. Στη λιθίαση του ουροποιητικού, επίσης, εκτός από το κώλυμα στη ροή των ούρων και τη στάση που προκαλείται, μπορεί ο ίδιος ο λίθος να αποτελεί φωλιά για τα μικρόβια.

Τέλος είναι προφανές ότι οι ιατρικές πράξεις, όπως χορήγηση φαρμάκων που επηρεάζουν την ανοσολογική ικανότητα του οργανισμού, ο καθετηριασμός της ουρήθρας ή οι διάφορες ουρολογικές επεμβάσεις μεταφέροντας μικρόβια και τραυματίζοντας και λύοντας τη συνέχεια του ουροθηλίου, της ενδοθηλιακής δηλαδή μεμβράνης που καλύπτει ολόκληρο τον ουρογεννητικό σωλήνα παρέχοντας έναν πολύ αποτελεσματικό φραγμό-αμυντικό μηχανισμό στην ανάπτυξη λοιμώξεων, προδιαθέτουν στην εγκατάσταση και πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών και τη δημιουργία λοίμωξης του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Συνοψίζοντας τα οφέλη για τον άνδρα από τον έλεγχο του ουρογεννητικού του συστήματος συνίστανται κυρίως στην ανίχνευση ουροποιητικών παθήσεων και ουρολοιμώξεων, στον εντοπισμό ανατομικών δυσμορφιών, αλλά και στον εντοπισμό κύστεων και άλλων νεοπλασματικών ανωμαλιών. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προληφθούν σοβαρότερες ασθένειες και να εντοπιστούν σε πρώιμο στάδιο.


Συμπτώματα:

Η κλινική εμφάνιση και η βαρύτητα των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Έτσι, η λοιμογόνος δύναμη του υπεύθυνου μικροοργανισμού, η ανοσολογική κατάσταση του ασθενούς και η γενικότερη κατάσταση της υγείας του, η λήψη διαφόρων φαρμάκων ή ουσιών, η ύπαρξη ξένων σωμάτων (λ.χ. καθετήρα κύστεως), η ακεραιότητα του ουροθηλίου, οι τυχόν συνυπάρχουσες δυσλειτουργίες, ανατομικές ή λειτουργικές του ουροποιητικού συστήματος που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των ούρων καθορίζουν την έκταση της λοίμωξης και το είδος και την ένταση της αντίστοιχης συμπτωματολογίας.

Η φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να είναι ασυμπτωματική ή να παρουσιάζεται με ποικιλία κλινικών σημείων.

Όροι χρήσης κουπονιού


   Το κάθε κουπόνι ισχύει για ένα Άτομο.

   Ο κάθε αγοραστής μπορεί να αγοράσει απεριόριστα κουπόνια.

   Απαραίτητη η επίδειξη του κουπονιού κατά την επίσκεψη σας στο Διαγνωστικό - Ιατρικό κέντρο για την υλοποίηση της προσφοράς.

   Απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού από τους αγοραστές της
προσφοράς, τουλάχιστον δύο ημέρες προ της επιθυμητής ημέρας
και ώρας επίσκεψης στον χώρο υλοποίησης της προσφοράς.

Περίοδος Υλοποίησης


Το παρόν κουπόνι ισχύει για υλοποίηση εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία αγοράς του.

Αγορές: 141

Η προσφορά λήγει σε:

15:29:38

Έλεγχος Ουροποιητικού Συστήματος Ανδρών, με Υπέρηχο Προστάτη, Υπέρηχο Νεφρών, Υπέρηχο Ουροδόχου Κύστεως & Εκτίμηση των Αποτελεσμάτων από Γιατρό, για να εντοπίσετε και να προλάβετε τυχόν Λοιμώξεις και Ανωμαλίες του Ουρογεννητικού σας Συστήματος, με την Εγγύηση Κορυφαίων Ιατρικών Κέντρων.

60€
25€
έκπτωση 58%

Δείτε επίσης...