Aenaon well-being yoga

  Κέντρο

  Μαθήματα Υοga, σε κλειστό group 2 - 6 ατόμων, για ενήλικες

Η προσφορά περιλαμβάνει:


   15€ από 30€ για 4 μαθήματα Υοga σε κλειστό group έως 2-6 ατόμων, 90΄ έκαστο

   20€ από 30€ για 1 μάθημα Personal Υoga, 90΄

   25€ από 50€ για 8 μαθήματα Υοga σε κλειστό group έως 2-6 ατόμων, 90΄ έκαστο

Περιγραφή:


Τι είναι η γιόγκα

Η σανσκριτική λέξη γιόγκα προέρχεται από τη ρίζα yuj που σημαίνει ένωση, σύζευξη. Ένωση του σώματος με το νου και την ψυχή, του ανθρώπου με το θεό ή της ανθρώπινης με τη θεϊκή διάστασή μας, σύζευξη των αντιθέτων, αρμονία, ισορροπία, συγκέντρωση.

Πρόκειται για ένα σύστημα από σωματικές, νοητικές και πνευματικές πρακτικές, με ιστορία τουλάχιστον 2000 ετών και προέλευση την αρχαία Ινδία, το οποίο διαδόθηκε και έγινε δημοφιλές στο δυτικό κόσμο τον 20ο αιώνα. Είναι μια πρακτική φιλοσοφία που ασχολείται με την ανάπτυξη και εξισορρόπηση όλων των πλευρών της ανθρώπινης ύπαρξης.

Δομημένη πάνω σε μια βάση από ηθικές αρχές και κανόνες ατομικής συμπεριφοράς που διέπουν όλες τις κοινωνίες, το πρακτικό κομμάτι της γιόγκα ξεκινάει με τις σωματικές πρακτικές.

Επιδρά στο σώμα μέσω των asana (θέσεις) με σκοπό την ενδυνάμωση των μυών, την ελαστικότητα των αρθρώσεων, την ενεργοποίηση των κέντρων ισορροπίας και την ευθυγράμμιση του σκελετού με προεξάρχουσα τη σπονδυλική στήλη. Παράλληλα, βαθύτερα στο σώμα, επιτυγχάνεται μάλαξη των εσωτερικών οργάνων και αναδιοργάνωση της λειτουργίας τους, διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα και χαλάρωση των νεύρων.

Μέσω των αναπνευστικών τεχνικών (pranayama) επιτυγχάνεται ο έλεγχος της αναπνοής η οποία είναι η πηγή της ζωής μας, της ζωτικής μας δύναμης. Βελτιώνεται η λειτουργία των πνευμόνων και της καρδιάς, οξυγονώνεται καλύτερα όλο το σώμα, βελτιώνονται οι νοητικές λειτουργίες, ο νους συγκεντρώνεται, ηρεμεί και η διάθεση σταθεροποιείται.

Κατά την εκτέλεση των σωματικών στάσεων και των αναπνευστικών ασκήσεων καλλιεργούνται η συγκέντρωση, η αυτοπαρατήρηση και η επίγνωση , η νοητική δύναμη εσωτερικοποιείται, ωφελούνται τόσο το σώμα όσο και ο νους. Μέσα από την συστηματική πρακτική δημιουργούνται καινούργια μονοπάτια στο νευρικό σύστημα και αυτό αναζωογονεί τις αισθήσεις. Εν κατακλείδι χαρίζει τον καρπό που ο Mircea Eliade ονομάζει «δόξα του σώματος». Πρόκειται λοιπόν για τεχνικές που εξυγιαίνουν το σώμα, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, τη συγκέντρωση και την πειθαρχία, ανακόπτουν την άσκοπη νοητική δραστηριότητα, χαλαρώνουν και θέτουν τις βάσεις για το διαλογισμό.

Μέσω της πρακτικής της γιόγκα μαθαίνουμε το εδώ και τώρα, δηλαδή να ζούμε στο «τώρα» και όχι στο παρελθόν ή στο μέλλον. Γιατί ότι μεγάλο, σπουδαίο, αναπάντεχο συμβαίνει, συμβαίνει εδώ και τώρα! Αφήνοντας σταδιακά τη μηχανιστική μας ανταπόκριση αντικρίζουμε, τη «στιγμή», το θαύμα του υπάρχω στο τώρα και η ζωή μας αποκτάει νόημα και χαρά.

AENAON YOGA

Η γιόγκα που διδάσκεται στο AENAON wellbeing περιλαμβάνει τεχνικές της μεθόδου Iyengar, της παραδοσιακής hatha yoga, αναπνευστικές ασκήσεις pranayama, yoga nidra και άλλες πρακτικές χαλάρωσης, ασκήσεις συγκέντρωσης και προετοιμασίας για διαλογισμό.

Χρησιμοποιούνται βοηθήματα όπως τουβλάκια, πλατφόρμες, ζώνες, μαξιλάρια, καρέκλες ώστε οι asanas (στάσεις) να προσαρμόζονται στις ανάγκες και σωματικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασκούμενου και να εκτελούνται με ασφάλεια. Έτσι η γιόγκα του ΑΕΝΑΟΝ wellbeing είναι προσβάσιμη σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματότυπου και φυσικής κατάστασης.

Όροι χρήσης κουπονιού


   Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά και μόνο με την αγορά του κουπονιού. Η επιχείρηση ΔΕΝ δέχεται κανέναν και επ' ουδενί με την τιμή της παραπάνω προσφοράς χωρίς την χρήση του κουπονιού.

   Το κάθε κουπόνι ισχύει για ένα άτομο.

   Μπορούν να αγοραστούν έως 8 κουπόνια ανά χρήστη και να χρησιμοποιηθούν 4 από τον ίδιο και 4 με τη μορφή δώρου σε συγγενείς ή φίλους.

   Απαραίτητη η επίδειξη του κουπονιού κατά την πρώτη επίσκεψή σας στο χώρο.

   Απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού τουλάχιστον τρεις ημέρες προ της επιθυμητής ημέρας και ώρας επίσκεψης στο χώρο.

   Η προσφορά ισχύει μόνο για νέα μέλη του Aenaon well-being yoga.

   Τα μαθήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα από την έναρξη τους.

   Η προσφορά ισχύει μόνο για ενήλικες.

Περίοδος Υλοποίησης


Η προσφορά ισχύει έως τις 07/10/2021

Αγορές: 27

Η προσφορά λήγει σε:

15:29:38

4 μαθήματα Υοga σε κλειστό group έως 2-6 ατόμων, 90΄ έκαστο

30€
15€
έκπτωση 50%

1 μάθημα Personal Υoga, 90΄

30€
20€
έκπτωση 33%

8 μαθήματα Υοga σε κλειστό group έως 2-6 ατόμων, 90΄ έκαστο

50€
25€
έκπτωση 50%

Δείτε επίσης...


GM Studio  Κάτω Τούμπα

Personal training (Cross training & TRX)

75€
29€