Πολύτιμος και Έγκυρος Προγεννητικός Έλεγχος για Διάγνωση Συνδρόμου Down με PAPP-A Test ή Διπλό Test (ανάλογα με την Eβδομάδα της Kύησης), & Εκτίμηση των Αποτελεσμάτων από Γιατρό, με την Εγγύηση Κορυφαίων Ιατρικών Κέντρων.

Η προσφορά περιλαμβάνει:


  49€ από 100€ για μια Υπερπολύτιμη Προσφορά Υγείας για κάθε Μέλλουσα Μητέρα, με Ένα Πολύτιμο και Έγκυρο Προγεννητικό Έλεγχο για Διάγνωση Συνδρόμου Down, για να αποκτήσετε αξιόπιστη εικόνα για τις πιθανότητες που υπάρχουν να εμφανίσει το Έμβρυο σας Σύνδρομο Down.

Η Εξέταση Προγεννητικού Ελέγχου για Διάγνωση Συνδρόμου Down, περιλαμβάνει:

- Γενική Αίματος
- PAPP-A Test
- Ελεύθερη β Χοριακή
- Εκτίμηση Αποτελέσματος από Γιατρό


ή

- Γενική Αίματος
- Διπλό Test (AFP και β Χοριακή)
- Εκτίμηση αποτελέσματος από ΓιατρόΗ Επιλογή της Εξέτασης πραγματοποιείται ανάλογα με την Εβδομάδα της Κύησης.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το σύνδρομο Down περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία (το έμβρυο έχει ένα επιπλέον χρωμόσωμα, 47 αντί για 46 χρωμοσώματα), που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.

Δεν θεωρείται ασθένεια, δεδομένου ότι τα άτομα με σύνδρομο Down δεν υποφέρουν από αυτό.

Η επίπτωση του συνδρόμου διεθνώς είναι 1:700 ως 1:800. Στην Ελλάδα κάποιες μελέτες προσδιορίζουν την αναλογία γεννήσεων παιδιών με σύνδρομο Down σε 1 στις 770 γεννήσεις.

Παράγοντας που επηρεάζει κρίσιμα την αναλογία αυτή αποτελεί η ηλικία της μητέρας, καθ' ότι στην ηλικία των 20 ετών η συχνότητα κυμαίνεται περίπου στο 1:2000 για να ανέλθει μετά τα 40 σε 1:100 ή λιγότερο.

Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα γέννησης παιδιού με σύνδρομο Down αποτελούν η γέννηση προηγούμενου πάσχοντος παιδιού από τους ίδιους γονείς και η περίπτωση ένας γονέας να είναι φορέας του Μεταθετικού.

Τι είναι το τεστ PAPP-a

Πρόκειται για μια απλή και μη επίπονη αιματολογική εξέταση, που σκοπός της είναι ο προσδιορισμός στο αίμα της πρωτεΐνης PAPP-a (πλακουντιακή πρωτεΐνη A) και της ελεύθερης β χοριακής γοναδοτροπίνης. Γυναίκες που κυοφορούν έμβρυα με σύνδρομο Down έχουν χαμηλή πρωτεΐνη PAPP-a και υψηλή β-χοριακή γοναδοτροπίνη. Αν η συγκεκριμένη μέτρηση συνδυαστεί με το υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας, τότε η ευαισθησία ανίχνευσης του συνδρόμου Down αυξάνεται κατά πολύ (πάνω από 90%).

Το αποτέλεσμα εκφράζεται με πιθανότητα εκδήλωσης, πχ 1/300 (ένα προς τριακόσια). Αυτό θεωρείται και το όριο ασφάλειας. Αν η πιθανότητα εμφάνισης Συνδρόμου Down είναι μεγαλύτερη (πχ 1/150), τότε προτείνεται στη γυναίκα να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις ώστε να διερευνηθεί διεξοδικότερα το ενδεχόμενο εμφάνισης Συνδρόμου Down στο έμβρυο. Οι εξετάσεις αυτές είναι η βιοψία χοριακής λάχνης και η αμνιοπαρακέντηση.

Το test papp-a γίνεται από την εγκυμονούσα συνήθως μεταξύ της 10ης και ως την 13η βδομάδα και 6η μέρα της κύησης. Προτείνεται η προηγούμενη έγκριση του γυναικολόγου-μαιευτήρα που παρακολουθεί την κύηση της εξεταζόμενης, για το πότε ακριβώς μπορεί να κάνει το test.

Τι είναι το Διπλό Test

Είναι ένα αιματολογικό test που ανιχνεύει τα επίπεδα δύο ορμονών στο αίμα της εγκυμονούσας, της AFP και της β χοριακής. Τα αυξημένα επίπεδα της α-εμβρυϊκής πρωτεΐνης (AFP) σχετίζονται με τις ανοικτές βλάβες του οσφυονωτιαίου σωλήνα (Neural Tube Defects) και στη συνέχεια με διάφορες ανωμαλίες, όπως ατελής σύγκλειση του κοιλιακού τοιχώματος, νεφρική αγενεσία, αποφρακτικές νεφροπάθειες και ατρησία του γαστρεντερικού συστήματος. Το 1983 διαπιστώθηκε ότι τα χαμηλά επίπεδα της παραπάνω πρωτεΐνης στον ορό της εγκυμονούσας (MS-AFP) σχετίζονται με το Σύνδρομο Down.

Εν συνεχεία, τα αυξημένα επίπεδα της χοριακής γοναδοτροπίνης στον ορό της γυναίκας (MS-HCG) χαρακτηρίστηκε επίσης, ως δείκτης (markers) του Συνδρόμου Down. Έτσι ο συνδυασμός των δύο αποτελεί στις μέρες μας έναν από τους πιο αξιόπιστους δείκτες για την ανίχνευση του ενδεχομένου εμφάνισης Συνδρόμου Down στο έμβρυο.

To διπλό test σε συνδυασμό με την ηλικία της μητέρας σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη μελέτη είχε υψηλό ποσοστό αξιοπιστίας για το σύνδρομο Down (με επίπεδα επικινδυνότητας τα 1:250 και 1:384, 71,5% και 86% αντίστοιχα).

Όσον αφορά την πλακουντιακή πρωτεΐνη A που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη (PAPP-A), εκτιμάται ότι δεν δικαιολογείται για μαζική εφαρμογή στο 2ο τρίμηνο γι' αυτό τον λόγο για εγκυμονούσες που έχουν περάσει την 13η βδομάδα και 6η μέρα της κύησης ενδείκνυται το διπλό test. Σε κάθε περίπτωση χρήσιμη κρίνεται η προηγούμενη συναίνεση του γυναικολόγου μαιευτήρα που παρακολουθεί την κύηση.

Όροι χρήσης κουπονιού


  Το κάθε κουπόνι ισχύει για ένα Άτομο.

  Ο κάθε αγοραστής μπορεί να αγοράσει απεριόριστα κουπόνια.

  Απαραίτητη η επίδειξη του κουπονιού κατά την επίσκεψη σας στο Διαγνωστικό – Ιατρικό κέντρο για την υλοποίηση της προσφοράς.


  Απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού από τους αγοραστές της προσφοράς, τουλάχιστον δύο ημέρες προ της επιθυμητής ημέρας και ώρας επίσκεψης στον χώρο υλοποίησης της προσφοράς.

Περίοδος Υλοποίησης


Το παρόν κουπόνι ισχύει για υλοποίηση εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία αγοράς του.

Αγορές: 55

Η προσφορά λήγει σε:

15:29:38

Πολύτιμος και Έγκυρος Προγεννητικός Έλεγχος για Διάγνωση Συνδρόμου Down με PAPP-A Test ή Διπλό Test (ανάλογα με την Eβδομάδα της Kύησης), & Εκτίμηση των Αποτελεσμάτων από Γιατρό, με την Εγγύηση Κορυφαίων Ιατρικών Κέντρων.

100€
49€
έκπτωση 51%

Δείτε επίσης...